Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
  • 22260 22322
  • 6947 434 235
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ψητό κοτόπουλο με καραμελωμένα καρότα

Ψητό κοτόπουλο με καραμελωμένα καρότα

Συστατικά συνταγής

• 12 ολόκληρα καρότα
• 1 λεμόνι
• 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής περίπου 2 κιλά
• 1 κεφάλι σκόρδο
• 1 κουταλάκι σπόρους από κίμινο
• 1 κουταλάκι μέλι
• 1 δαφνόφυλο
• 1 φλιτζάνι μαϊντανό
• 2 κουταλιές βούτυρο

Περιγραφή συνταγής
Το ψητό κοτόπουλο είναι πάντα μια σταθερή αξία που κάνει το σπίτι να μοσχοβολάει σπιτικό φαγητό και δημιουργεί θαλπωρή. Προτιμάμε για το σαββατόβραδο ένα βιολογικό κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής που με την τραγανή του υφή μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είμαστε στο χωριό.

Οδηγίες συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Καθαρίζουμε τα καρότα αλλά δεν τα κόβουμε, τα στρώνουμε ολόκληρα σ’ ένα ταψί.

Βάζουμε από πάνω τους το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με μισό λεμόνι, ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο, ρίχνουμε το μισό βούτυρο, το μέλι, το κίμινο, αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Βάζουμε το μισό λεμόνι, το υπόλοιπο σκόρδο, το δαφνόφυλλο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο (εκτός από τα φύλλα) στην κοιλιά του κοτόπουλου.
Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο το στήθος και ψήνουμε για μισή ώρα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε τα καρότα για να πάνε τα ζουμιά παντού, ξαναβάζουμε πάνω τους το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά.
Προσέχουμε να μην μας αρπάξει η πέτσα στο στήθος. Στα τελευταία 15 λεπτά το γυρνάμε προσεκτικά κι από την άλλη πλευρά για να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά


© 2024 Melissospito. All Rights Reserved.