Honey Mojito

Συστατικά συνταγής

  • 90 ml ρούμι
  • 5 φύλλα μέντας
  • χυμός από 1 lime
  • 4 δάχτυλα σόδα
  • 4 κ.τ.σ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.τ.σ. μέλι

Περιγραφή συνταγής

Αντικαθιστώντας τη μαύρη ζάχαρη με μέλι έχουμε μια πιο γλυκιά παραλλαγή του αγαπημένου μας κοκτέιλ!

Οδηγίες συνταγής

Σε ένα σέικερ: διαλύουμε το μέλι στο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε το σιρόπι με τα φύλλα μέντας. Προσθέτουμε το χυμό lime και ανακατεύουμε με πάγο. Προσθέτουμε σε ψηλό ποτήρι και συμπληρώνουμε με σόδα.

Διάρκεια: 5 λεπτά

Χυμός με Μπανάνα και Κουάκερ

Συστατικά συνταγής

  • 1 μπανάνα
  • 200ml γάλα πλήρες
  • 3 κ.τ.σ. κουάκερ
  • 1 κ.τ.γ. μέλι

Περιγραφή συνταγής

Ένας δυναμωτικός χυμός, που αποτελεί από μόνος του ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό ή ένα σνακ για ενδυνάμωση κατά τη διάρκεια της μέρας!

Οδηγίες συνταγής

Κόβουμε την μπανάνα σε κομμάτια. Ύστερα τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε! Πίνουμε αμέσως ώστε να μην χαθούν τα θρεπτικά συστατικά από το γάλα και την μπανάνα!

Διάρκεια:

Ρακή Πιρίνια

Συστατικά συνταγής

  • 3 φέτες λεμόνι κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλάκια θυμαρίσιο μέλι
  • ρακή
  • τριμμένος πάγος
  • 1 κλαδάκι θυμάρι

Περιγραφή συνταγής

Τα πιο ωραία πράγματα συνήθως τα βρίσκεις κατά τύχη. Κάπως έτσι ένα χειμωνιάτικο βράδυ που η παρέα του Lovecooking.gr έτρωγε σ' ένα κρητικό μεζεδοπωλείο, γεννήθηκε αυτό το 100% ελληνικό κοκτέιλ. O αστικός μύθος λέει ότι τρία γεγονότα ευθύνονται για τη σύλληψη της συνταγής.
Α) το τραπέζι βρισκόταν προς το τέλος του και μας είχαν κεράσει ένα μπρίκι με ρακόμελο,
Β) υπήρχαν πάνω στο τραπέζι καραμέλες για το βήχα με μέλι και λεμόνι και
Γ) έπεσε ξαφνικά η ιδέα «δεν πάμε για καμιά Caipirinhia?». Αυτό ήταν! Το Ελληνικό μας κοκτέιλ είναι πλέον γεγονός.
Εβίβα!

Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε το λεμόνι μαζί με το μέλι σ' ένα χαμηλό ποτήρι. Τα λιώνουμε μ' ένα γουδοχέρι ή ένα κουτάλι, μέχρι το μέλι να γίνει ένα με το λεμόνι. Γεμίζουμε μέχρι πάνω με τριμμένο πάγο. Συμπληρώνουμε με ρακή. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κλαδάκι με το θυμάρι και σερβίρουμε.

Διάρκεια: 5 λεπτά

Λικέρ μελιού

Συστατικά συνταγής

  • 470 ml βότκα ή κονιάκ
  • 255 γρ. μέλι
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 237 ml ζεστό (όχι καυτό) νερό
  • 1 καρφ. γαρύφαλο
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Περιγραφή συνταγής

Εύκολο να γίνει, με υλικά που συνήθως έχουμε πάντα στο σπίτι και το κυριότερο δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ για να το δοκιμάσουμε!

Πως το κάνουμε:

Σε γυάλινο βάζο διαλύουμε πολύ καλά το μέλι μας στο ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τη βότκα ή το κονιάκ, τα μπαχαρικά μας και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε για 3 εβδομάδες και αν θέλουμε να μην έχει πολύ έντονη τη μυρωδιά του πορτοκαλιού αφαιρούμε τη φλούδα.

Διάρκεια:

Ποτό με Μήλο, Μπράντι, Μέλι και Κανέλα

Συστατικά συνταγής, για 1 μεγάλο ποτήρι

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό μήλο ή μηλίτη (cider)
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κουταλιά γλυκού μέλι (ή όσο θέλετε)
  • 1/4 φλιτζανιού, ή περισσότερο (όσο θέλετε) λικέρ κρέμα –μπράντι (πχ. Bailey's)
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier ή Quantreaux)
  • 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετικά)
  • Κανέλα σκόνη

Περιγραφή συνταγής

Πολλαπλασιάστε τη συνταγή για περισσότερα ποτά.

Ζεστάνετε το χυμό μήλο ή το μηλίτη, μαζί με την κανέλα και το μέλι, ανακατώνοντας να διαλυθεί.
Σε ποτήρι χοντρό με χέρι, ή σε διάφανη κούπα του καφέ, βάλτε τα ποτά, και περιχύστε με το ζεστό χυμό, ανακατώνοντας να αναμιχθούν. Βάλτε από πάνω τη σαντιγί, αν τη χρησιμοποιείτε. Θα μείνει στην επιφάνεια.
Πασπαλίστε με λίγη κανέλα και σερβίρετε αμέσως.

Διάρκεια: